Kaposvár

 

Foglalkozásvezető: Varga Viktória

Elérhetőségeim:

Tel.:+3630/906-18-83

Emailcím: iqkucko.kaposvar@gmail.com

Helyszín: Kaposvár, Zárda köz 1. II.lph., magasföldszint/2.ajtó

 

2013. október 7-i héten indulnak a csoportjaim,  jelentkezésre lehetőség van telefonon és emailben egyaránt.

Bemutatkozás:

 

Varga Viktória vagyok, 2008-ban szereztem meg pszichológia szakos diplomámat Pécsett, s ugyanattól az évtől kezdve a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és Nevelési Tanácsadó pszichológusaként dolgozom.  

A mai teljesítményorientált világban a gyermekek folytonos kihívásnak és állandó megmérettetésnek vannak kitéve. Véleményem szerint a mi (felnőttek, szülők, pedagógusok) felelősségünk, hogy megtanítsuk gyermekeinket otthonosan mozogni a nehéz helyzetekben. Fontos, hogy olyan „szerszámosládát” adjunk a kezükbe, melyet bármikor elővehetnek, ha szükséges.

Az IQ kuckóban hétről hétre megoldandó helyzetekkel találkoznak a gyerekek, ám a könnyed, támogató, játékos légkör a nehézséget kihívássá értelmezi át a számukra. Kiváló program a „szerszámosláda” gyarapítására, melyben egyik oldalról a kreatív és problémamegoldó gondolkodás kap szerepet, a másik oldalról pedig a társakra való odafigyelés, az együttműködés, a magabiztosság növelése, valamint a környezetbe és saját magukba vetett hit megerősítése is hangsúlyos. Ezen tényezők segítenek a gyermeknek nemcsak a siker elérésében, hanem a kudarc emelt fővel való megélésében is.

Örülök, hogy részese lehetek egy olyan módszer népszerűsítésének, mellyel segíteni tudok a gyermekek szellemi és érzelmi fejlődésében egyaránt.

Ha Ön hasonló értékeket képvisel gyermeke életében, jelentkezzen bátran!

 

Ettől a tanévtől Kaposváron is útnak indul az IQ-kuckó pártfogásában a Kis Tudósok Klubja, melynek fókuszában a természettudományos ismeretek, kísérletek, és azok tapasztalati összefüggései állnak.

Minden órán érdekes kísérleteket végzünk különféle témakörökben: csillagászat, hőtágulás, fénytan, stb... a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. Ez a program is a tevékenységre, az aktív részvételre helyezi a hangsúlyt, melyben a gyermekek személyes tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogy hogyan "működik" a világ, a körülöttük lévő jelenségeknek mi a magyarázata.

További információ a programról: a fent említett telefonszámon és emailcímen.


 

Szeretettel várom jelentkezésüket!